Виробництво палива з альтернативних, і особливо, поновлюваних джерел сировини, в останні роки набирає обертів. Тільки в Україні, де розвиток виробництва альтернативного палива знаходиться на початковій стадії, обсяг виробництва паливних гранул (пеллет) і брикетів, в 2010 році збільшився на 45-50 %, що склало приблизно 400 тис. тонн.

Телескопический погрузчик Маниту на погрузке шредераВажливим, в даній сфері є технологічний процес виробництва, що включає в себе технології для використання та виробниче обладнання. Без сумніву, підприємства, що використовують нові технології та експлуатують європейське обладнання, отримуєють величезні переваги за рахунок якості і собівартості готового продукту.

Навіть у такому, на перший погляд, простому етапі виробництва, як вантажно-транспортні роботи, необхідний ретельний вибір який допоможе швидко та ефективно виконувати поставлені завдання.

Європейський виробник спецтехніки, компанія Manitou BF (Франція), пропонує універсальне рішення в області виробництва твердих (пелети, брикети, тріска), рідких (біоетанол, біодизель), а також газоподібних (біогаз) видів палива. Вирішенням є телескопічні навантажувачі Маниту. З урахуванням широкого модельного ряду навантажувачів і навісного обладнання до них, техніка Маніту здатна виконувати величезний спектр вантажно- розвантажувальних і транспортних робіт.

У виробництві пелет, технологічної тріски і паливних брикетів з деревини, телескопічний навантажувач Маніту може використовуватися як лісонавантажувач в комплекті зі спеціальними захватами для лісу. Вантажопідйомність навантажувачів коливається в діапазоні від 2,5 до 21 тонни, що дає можливість підібрати оптимальну машину для роботи, як з короткими колодами, так і з колодами великого діаметру і довжини.

Виробники твердих видів біопалива з сипучих матеріалів (наприклад, тирси) можуть застосовувати навантажувачі Маніту як ковшові навантажувачі, з можливістю комплектації різними ковшами, об’ємом від 0,6 до 4,5 м3.

Телескопічні навантажувачі Маніту, володіючи високою ефективністю та гнучкістю в застосуванні, також добре справляються з травою, листям, відходами цукрового виробництва, гноєм та іншими видами органічної сировини, що використовується у виробництві рідких та газоподібних видів палива.

Навіть на самому останньому етапі технологічного процесу, а саме на відвантаженні готового продукту, навантажувачі Маніту знаходять собі застосування. Різні розміри і типи вил дозволяють оптимально підібрати навісне обладнання для роботи з паллетамі і біг- бегами.

Телескопічні навантажувачі Маніту, у виробництві біопалива, дають масу переваг. Кількість можливих варіантів навантажувачів, для використання в даній сфері, налічує більше 40 моделей, що дозволяє підібрати машину, враховуючи всі вимоги та умови замовника.

Телескопічна стріла навантажувача дає можливість складування матеріалів на висоту 6-10 метрів, збільшує ефективність використання корисної площі складу (як сировини, так і готової продукції), спрощує роботу зі шредероми, подрібнювачами і грануляторами відходів, а також дозволяє швидко, ефективно і економічно здійснювати навантаження та розвантаження транспортних засобів.